Een waterdicht meesterwerk: De Samsung S8

De Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is 24 april 2017 uitgekomen en kwam met een flink aantal nieuwe features die dit toestel voor menig smartphone fanaat zeer zeker een upgrade waard maakten. Natuurlijk zorgt Samsung er elke keer voor dat er weer leuke snufjes worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat je het nieuwste model aanschaft. De S8 is echter absoluut een flinke stap vooruit ten opzichte van de vorige modellen. Mocht je je afvragen of de S8 het waard is of dat je beter voor een ouder, voordeliger model kunt gaan, leggen wij graag uit waarom de Samsung Galaxy S8 een absolute must-have is.

Ben je toch meer nieuwsgierig naar de specificaties en eigenschappen van de Samsung S9? Lees dan vooral ook de blogtekst over deze smartphone.

  • Camera achter: 12MP
  • Camera voor: 8MP
  • Video-opname kwaliteit: 4K tot 30FPS
  • Connectiviteit: 4G, WI-FI en Bluetooth 5.0
  • Beeldscherm: Infinity Display Super AMOLED
  • Batterij: Li-Ion 300 mAh 15W Fast Charging / Quick Charge 2.0
  • Opslag: uitbreidbaar met een micro SD kaart tot 256GB
  • USB: USB Type-C

Samsung S8 – Een enorm verschil, zowel van binnen als van buiten

De smartphone van Samsung: Galaxy S8 met 2 micro SD kaarten ook van het merk Samsung.

Om met het meest opvallende verschil te beginnen: Het nieuwe Infinity Display van de Samsung Galaxy S8 vult het hele scherm en loopt door aan de zijkant. Alleen aan de boven en onderkant zit een dunne zwarte rand. Ten opzichte van zijn voorgangers is het scherm van de S8 met 5.8 inch ook een stuk groter en een stuk mooier, wat het kijken van films en spelen van games een hele nieuwe beleving maakt.
Dit toestel is verder 30 minuten waterdicht tot anderhalve meter diep. Dit betekent niet dat je met je S8 moet gaan zwemmen. Het is altijd aan te raden om water te mijden. Maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over bellen of navigeren in de regen of kleine ongelukjes met water.
Qua beveiliging beschikt de Samsung Galaxy S8 over een vingerafdrukscanner aan de achterzijde naast de camera én over een irisscanner. Je telefoon scant je vingerafdruk en/of je ogen en gezicht om binnen een seconde te ontgrendelen.

Daarnaast is de S8 voorzien van een tweetal SIM sleuven, waarvan één sleuf ook voor een micro SD kaart kan worden gebruikt. Zo kun je met de juiste geheugenkaart het geheugen uitbreiden met geheugenkaarten tot wel 256GB. Eindeloos veel opslag dus!
Ook beschikt de Samsung Galaxy S8 over Bixby, de virtuele assistent van Samsung. Bixby werkt met veel standaard-apps en voorziet de gebruiker van veel extra snufjes en informatie. Bixby wordt constant bijgewerkt met nieuwe features voor nog meer gebruiksgemak.

Samsung S8 – De camera en geheugenopslag (micro SD kaarten)

De Samsung Galaxy S8 waarbij je een micro SD kaart in kan stoppen voor een hogere opslagcapaciteit.

De Samsung Galaxy S8 wordt geleverd in 64GB. Voor een normale gebruiker is dit meer dan voldoende! Maar laten we niet vergeten dat dit toestel over een hele mooie 12 Megapixel camera beschikt en 4K video in 30FPS kan opnemen. Ga je dit gebruiken, dan loop je al snel tegen de maximale capaciteit aan.
Om dit te voorkomen, kun je beter al je film en foto’s wegschrijven naar een geheugenkaart. Samsung heeft zelf een mooie nieuwe lijn micro SD kaarten ontwikkeld die uitermate goed geschikt zijn voor de Samsung Galaxy S8. Het gaat hierbij om de Samsung EVO Plus Micro SDXC U3 V30 A2. Deze kaarten zijn erg snel (tot 130MB/s!) en zijn hierdoor erg goed geschikt voor foto en video, met name de hogere capaciteiten. Onthoud wel dat deze Samsung Galaxy S8 maximaal 256GB micro SD kaarten ondersteunt.

Geef een antwoord