De Samsung Galaxy S9: Prachtig, maar niet vernieuwend

De nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy S9 voor elke liefhebber

De titel verraadt het natuurlijk al een beetje. Nog geen jaar na de release van de Galaxy S8 is de Galaxy S9 op 16 maart 2018 een feit. Op het eerste gezicht lijkt de S9 veel op zijn voorganger, zeker qua uiterlijk. Natuurlijk heeft Samsung het weer voor elkaar gekregen om nieuwe snufjes en verbeteringen toe te voegen aan hun nieuwste smartphone. Zo kun je het geheugen verder uitbreiden met een micro SD kaart tot 400GB en is de camera weer wat verbeterd.
Nu zijn smartphones tegenwoordig al super uitgebreid en kun je er van alles mee doen. De vraag is dan ook of Samsung nog voldoende vernieuwende features en specificaties heeft toegevoegd aan de nieuwe S9 om hem de overstap waard te maken. Voor meer informatie betreft de Samsung Galaxy S8, zie een andere blogtekst.

  • Camera achter: 12MP
  • Camera voor: 8MP
  • Video-opname kwaliteit: 4K tot 60FPS
  • Connectiviteit: 4G, WI-FI en Bluetooth 5.0
  • Beeldscherm: 5.8 inch Infinity Display Dual Edge Super AMOLED
  • Batterij: Li-Ion 3000 mAh 15W Fast Charging / Quick Charge 2.0
  • Opslag: uitbreidbaar met micro SD tot 400GB
  • USB: USB Type-C

Samsung S9 – Wat is er nieuw?

De vergelijking van de Samsung Galaxy S8 met de S9. Beiden zijn in opslag uitbreidbaar met gebruik van een micro SD kaart

Hoewel de Samsung Galaxy S9 qua uiterlijk heel sterk lijkt op de S8, is er vanbinnen wel een en ander veranderd. Zo is de chipset een stukje sneller en is de S9 voorzien van stereo surround sound speakers. De netwerkverbinding is verbeterd en de nieuwe S9 draait op Android 8.0. Daarnaast is de S9 voorzien van Edge Lighting technologie. Dit is wel een leuke feature: wanneer je berichten of andere pushnotificaties krijgt, zullen de randen van je smartphone oplichten. Ook zijn de unlock features als de irisscan, gezichtsherkenning en vingerafdruksensor verbeterd waardoor ze nog fijner werken. De vingerafdruksensor is bij dit nieuwe model onder de camera geplaatst in plaats van naast de camera. Verder kun je het geheugen van de nieuwe Samsung Galaxy S9 uitbreiden met micro SD kaarten tot 400GB.

Geheugenkaarten voor Samsung Galaxy S9

Om de opslagcapaciteit van de Samsung Galaxy S9 is uitbreidbaar door gebruik te maken van een micro SD kaart van bijvoorbeeld Samsung

Smartphones van dit kaliber zijn tot veel in staat. Zo kun je eindeloos films kijken, foto’s en films maken en tegenwoordig zelfs gamen met je mobiele telefoon. Het is dus ook niet gek dat je al snel snakt naar meer geheugen, zelfs als je een 128GB of zelfs 256GB uitvoering in je bezit hebt. Gelukkig is het geheugen van de S9 uitbreidbaar met micro SD kaarten tot 400GB. Voor fotografie, film en gaming is het kiezen van de juiste geheugenkaart soms iets lastiger. De voordeligste geheugenkaarten zijn meestal niet zo snel. Een hoge lees- en schrijfsnelheid is erg belangrijk wanneer je onbeperkt wilt kunnen genieten van je nieuwe smartphone. Gelukkig heeft Samsung zelf net een nieuwe, super snelle micro SD kaart lijn gelanceerd: de Samsung EVO Plus micro SD U3 V30 A2. Deze kaarten zijn dankzij de A2 classificering perfect voor het draaien van games op je smartphone. Ook voor fotografie en film zijn deze geheugenkaarten ideaal. Met name de hoge capaciteiten van deze kaart hebben zeer hoge snelheden waarmee je gemakkelijk 4K kunt filmen.

Is de S9 het waard?

De smartphone Samsung Galaxy S9 biedt vele mogelijkheden en is zeer gemakkelijk te gebruiken.

Nu we de belangrijkste verschillen ten opzichte van zijn voorganger op een rijtje hebben gezet, kunnen we een aardige conclusie trekken. Ben je al trotse eigenaar van een Samsung Galaxy S8? Wacht dan lekker even af wat te toekomst brengt. De Samsung Galaxy S9 is niet goedkoop en gezien de zeer beperkte verbeteringen is het eigenlijk zonde. Is jouw smartphone al wat ouder en zoek je een mooi nieuw toestel? Dan kan de S9 zeker wat voor jou zijn! En als je gewoon graag de nieuwste technologie in je broekzak hebt, houden we je natuurlijk ook niet tegen.

Geef een antwoord