De mooiste foto’s met je smartphone.

Iemand maakt de mooiste foto's met zijn smartphone

Je hebt een nieuwe telefoon en wilt hier mooie foto’s mee maken. Je vindt een camera namelijk te duur en weet dat je zelfs met de nieuwste smartphones ook mooie foto’s kunt maken. Zo heb je veel opties op je smartphone om mooie foto’s te maken. Maar een mooie foto wordt natuurlijk niet zomaar gemaakt. Hier moet je wel iets voor doen. Wat heb je allemaal nodig voor een goede foto? Wat voor geheugenkaart ga je gebruiken? Welke capaciteit wil je hiervoor hebben? En welke snelheid? En hoe pak je dit aan? Hoe gaat dit je allemaal lukken? Wij geven tips om de mooiste foto’s met je smartphone te maken.

Smartphone

Iemand maakt met zijn smartphone de mooiste foto's

Allereerst heb je natuurlijk een smartphone met een goede camera nodig. Kijk dit goed na. Let hierbij goed op hoeveel megapixel de camera van je smartphone is. Als je deze hebt aangeschaft, kun je vaak kiezen uit verschillende instellingen. Een belangrijke instelling is de flits. Zet je deze aan of uit? Dit heeft met het licht te maken. Ben je in een lichte omgeving, dan is het aan te raden om je flits uit te zetten. In een donkere omgeving is het juiste aan te raden om de flits aan te zetten. Dit moet je dan weer niet doen als je juist de duisternis wil vastleggen. Verder is het goed om naar andere instellingen te kijken. Zo hebben veel smartphones een modus met verschillende camera’s. Standen die deze smartphones hebben zijn ‘pro’ en ‘portret’. Ook is het mogelijk om hier een panorama mee te maken.

Geheugenkaart

Iemand maakt de mooiste foto's met zijn smartphone

Zorg dat je een goede geheugenkaart neemt voor je smartphone, zodat je de mooiste foto’s met je smartphone kunt maken. Let hierbij allereerst goed op de juiste capaciteit. Als je smartphone maximaal 64 GB aan kan, neem dan maximaal een 64 GB micro SD kaart. Maar als je smartphone een grotere geheugenkaart aan kan, kun je er ook voor kiezen om een 128 GB micro SD kaart of een 256 GB micro SD kaart te nemen. Tegenwoordig kun je ook een 512 GB micro SD kaart en zelfs een 1 TB micro SD kaart kunt kiezen. Dit alles hangt af van hoeveel foto’s je er op wil zetten. Verder is het aan te raden om te kijken naar de snelheid. Voor betere foto’s kun je het best een hogere snelheid nemen. Het is aan te raden om een geheugenkaart met een schrijfsnelheid van 60 MB/s te nemen. De beste keuze is om er een te nemen met 90 MB/s. Dit alles om de mooiste foto’s met je smartphone te maken.

Omgeving

Iemand maakt een foto met zijn smartphone

Zoals wij eerder aangaven is het licht van belang, maar ook de omgeving is van belang om mooie foto’s te maken. Bij licht is het dus van belang of het donker of licht is. Bij een lichte omgeving kun je de flits uitlaten, maar bij een donkere omgeving moet je deze weer uit laten. De kleur van de omgeving is ook van belang. Zo kunnen sommige camera’s de achtergrondkleur versterken, waardoor deze er sterker uitkomt. Maar het kan ook zo zijn dat dit juist afgezwakt wordt. Het laatste waar je op moet letten is waar je op focust. Als je iemand op de foto zet en je focust op de achtergrond, zal je de persoon die je fotografeert nooit scherp krijgen. Focus dus op degene die je fotografeert.

1 reactie

Geef een antwoord